Esențiale în geanta de plaja

Acum ca e vara, cu toate vrem sa mergem la piscina sau la mare, sa stăm la soare și sa prindem un bronz frumos. Fiind la mare acum, mă gândeam sa va povestesc ce lucruri iau după mine pe plaja în fiecare zi, lucruri care pentru mine sunt cât de cât esențiale.

Processed with VSCOcam

În primul rand, voi începe cu lotiuni cu protecție solara. Deoarece eu am pielea foarte deschisa la culoare, o crema cu protecție solara medie spre mare e un must have dacă nu vreau sa mă ard în primele 2 zile, iar restul zilelor sa le petrec plangandu-ma de durere. Așa ca, de data asta am optat pentru 3 produse diferite, unul pentru fata și doua pentru corp. Fiind o mega-fana a produselor dermatocosmetice, nu e de mirare ca am ales produse din aceasta categorie. Alegerile mele au fost crema de fata Aquafluide cu spf 50 de la Bioderma, ulei bronzant Photoderm Bronze spf 50 de la Bioderma și sprayul hidratant intensificator al bronzului Ideal Soleil spf 30 de la Vichy. O regula de aur în aplicarea cremelor cu protecție solara este sa aplicam crema încă din camera, cu cel puțin 20 de minute înainte de expunerea la soare, pentru a da timp suficient cremei sa intre în piele.

Dacă avem grija de piele trebuie sa avem grija și de buze, iar un balsam hidratant este alegerea cea mai buna, iar dacă are și spf este cu atât mai bine. Nu e nimic mai urat decât sa avem buzele uscate și arse de soare.

Dacă din diverse motive nu va place sa intrați în mare/piscina și preferați doar sa stați la soare, alegeți un spray cu apa termala pentru a va racori. Puteți găsi în farmacii spray cu apa termala pentru toate buzunarele, începând cu Elmiplant, pana la cele mai cunoscute de la Vichy, Ivatherm, La Roche Posay sau Uriage. Le puteți găsi atât în varianta full size, cât și variante micuțe, perfecte pentru geanta. Alegerea mea a fost apa termala Vichy, în varianta de 150 ml, la care am primit bonus varianta micuța a sprayului, de 50 ml. Sprayul de la Vichy are însă o pulverizare mai grosolana, iar dacă preferați o pulverizare mai finuta, care sa nu va lase fața leoarcă, va recomand apa termală Ivatherm.

Dacă ne ocupam de hidratarea si racorirea din exterior, nu putem uita de cea din interior. Consumați multe lichide cum ar fi apa plata/minerala, ceaiuri sau sucuri naturale.

Ca sa îmi protejez ochii de soare, apelez la o pereche ochelari. Ochilor mei nu le prea place lumina ce se reflecta din nisip și apa, așa ca am întotdeauna la mine perechea de ochelari, de data aceasta i-am ales pe cei de la Bigotti Milano.

Deoarece stăm în soare toată ziua, este normal sa transpiram, așa ca pentru a nu întoarce nasul persoanelor de lângă noi, putem avea cu noi în geanta de plaja deodorantul preferat, fie el în forma de spray sau roll-on. În unele magazine, cum ar fi Carrefour găsim chiar și varianta travel size a unor deodorante. Eu mi-am făcut un mini stoc de deodorante micuțe de la Nivea când am fost ultima data la Carrefour :).

Pentru a ne curata de sarea din apa sau alte lucruri care ne deranjeaza cum ar fi transpiratie sau nisip, putem folosi o solutie micelara pe o discheta demachianta sau servetele umede, fiecare cum prefera. Puteti gasi solutiile micelare Bioderma in format travel size, de 100 ml, impreuna cu un pouch mititel cu dischete demachiante.

Ca sa nu ne plictisim pe șezlong, o carte sau o revista este un must have în geanta de plaja. Deoarece anul trecut când fost la mare, prin nu știu ce minune, am uitat sa îmi iau o carte de acasă, anul acesta am venit pregătită, atât cu cărți cât și cu reviste. Deocamdata citesc Fata Din Tren de către Paula Hawkins și e foarte interesantă.

IMG_20150711_103257

Pentru a ignora muzica de pe plaja, care uneori devine enervanta sau obositoare, apelez la muzica mea de pe telefon, îmi pun căștile și mă pierd în carte și muzica.

Ca un bonus, e drept, nu le iau cu mine pe plaja, dar le folosesc întotdeauna când mă întorc în cameră, este crema after sun de la Vichy care îmi răcorește și hidratează pielea după expunerea prelungita la soare, și gelul de aloe vera pe care îl aplic pe zonele mai roșii ale pielii în caz ca m-am ars puțin și mă ustura. Cu toate știm beneficiile gelului de aloe, acesta calmând iritațiile pielii, inclusiv cele cauzate de soare, așa ca e bine sa avem gel de aloe la îndemână pentru a evita disconfortul provocat de arsurile solare :).

Cam astea au fost alegerile mele în materie de produse și lucruri pe care le iau după mine pe plaja sau la piscina. Voi ce va luați în geanta de plaja?

2 thoughts on “Esențiale în geanta de plaja

Leave a comment